Szülői Munkaközösség

Szülői Munkaközösség

ALAPÍTVÁNYUNK

2015. október 06. - matyas.szmk

A "POMÁZI NEBULÓKÉRT " ALAPÍTVÁNY

alapitvanylogo.jpgAadószáma: 19183196-1-13 Bankszámlaszáma: 1010-3874-1103-2443-00000000

Képviselője: Matovics Klára. Tagjai:  Beregszászi Katalin, Kurityné Sosity Anna, Lévainé Czirók Margit, Nagy-György Mária (Alapítói: Petrovics Péterné, Pokorni Péter, Vaskóné Pántya Júlia)
Az alapítvány 1992. április 30-án alakult.Székhelye: Pomáz, Mátyás király u. 2. Az oktatás és szabadidős tevékenység színvonalának emelése, eredményessége érdekében az elmúlt évek során a szülők, vállalkozók felajánlásából, támogatásából táplálkozott.

A támogatóinknak és a Pomázi Nebulókért Alapítványnak köszönhetjük, hogy:

2015-ben Pomáz Város Önkormányzata Szociális Egészségügyi és Sport Bizottsága 22 nyertes pályázata közül 5 esetben a Pomázi Nebulókért Alapítvány nyert, melynek köszönhetően az alábbi programok valósulhattak meg:

22 gyermek (5.a.) "Várnak a várak" a Nógrádi vár meglátogatása, a természetben kirándulás, túrázás. (35000Ft)

24 gyermek (5.b.) "Gazdálkodj ökosan!" Vácrátóti Botanikus kert bejárása, egész napos erdei iskola program keretében természetközeli környezetben. (50 000Ft)

50 gyermek "Jó tett helyébe, jót várj!" az alapítvány által kiírt pályázat (tegyél 3 jó dolgot) jutalmazására mely, a budapesti kalandparkba lesz. (50000Ft)

60 gyermek (8.osztályok) a Terror Háza látogatása, a történelem okozta rettenet bemutatása, okt. 23. kapcsán. (50000Ft)

40 gyermek "Látók a nem látók között" a láthatatlan kiállítás megtekintése, a gyermekek megtapasztalják, milyen nagy érték az egészség és a szem épsége. (50000Ft)

evnyiton.jpg

 

Az Alapítvány tagjai, akiknek köszönhetően az adományok jó kezekben vannak és segítenek abban, hogy a pénz később is jó helyre is kerüljön.

 

 

 palakat_gyujtes.jpgAz Alapítvány 2016 év elején gyűjtést kezdett el szervezni udvari játékok telepítésére. A szülők által megrendezett 2015 év végi Mátyás bálon kapott 505 860 Ft adományhoz, a mai napig további 150 000 Ft felajánlást gyűjtött. 2016.04.01.

 

bejarat.JPGPomázi Nebulókért Alapítványt a "Színezzük újra együtt" programot szervezett,melynek során a tavaszi szünetben a gyerekek tanárok szülők együtt újították fel a retro előteret. A tavaszi szünet után az iskolába alig találtak vissza a diákok :-) a változások miatt! A program anyagköltségét Vicsi László polgármester 350 000Ft-al támogatta, melyet magánszemélyek egészítettek ki. 2016.04.01.


szamgepterem.JPGA számítástechnika terem, új számítógépekkel bővült illetve cserélődött a gépállománya. Vicsi László polgármester 250 000 Ft-al támogatta az Alapítványt a terem műszaki berendezésére, melyet Pomázi Nebulókért Alapítvány egyéb adományokból 50 000 Ft-al  a is kiegészített. Az összegből 10 db kedvezményes áron vásárolt számítógép és projektor is megvételre került. A számítógép cseréknek köszönhetően olyan tantermekbe is áthelyezésre kerül számítógép a tanárok részére, ahol eddig nem volt és ezzel lehetőség nyílik a második félévben az egyenlőre kísérleti jelleggel bevezetésre kerülő digitális E-napló rendszer kiépítésére. Reméljük hogy jövő szeptembertől már élesben mi szülők is élvezhetjük az E- napló előnyeit.2015.11.01.

Azkalandpark.jpg Alapítvány egy pályázatot írt ki, amelynek a jelszava: "Tégy 3 jó dolgot!" Az osztályokban a gyermekek pedig olyan jótettekről tettek tanúbizonyságot, melynek hallatán az ember szeméből könny csordult ki. Felváltva segítettek beteg osztálytársukon, hogy hamarabb felépüljön, óvodásokat látogattak meg, gyomláltak, virágot ültettek, temetőben elhagyatott sírokat takarítottak meg. A nyertes osztály kalandparkba mehetett, de azt gondolom mi szülők is nyertünk "valamit" a versennyel!

  prozamondo.jpg

Az Alapítvány az aki a támogatóknak hála, segíti megjutalmazni a prózamondó verseny győzteseit. A sok tanulás elnyeri méltó jutalmát.

 

 

 dobogoko.jpg

Családi nap nem telik el úgy, hogy az Alapítvány által gyűjtött adomány ne segítene. Dobogókőre buszok indultak azok számára akik nem tudtak kocsival kimenni így mindenki ott lehetett és együtt jól érezhette magát a kiránduláson. Diákok, tanárok, anyukák, apukák végre egy nap amikor együtt játszhatunk!

 

 tatika.jpg

A Tátikán nagyon sok gyermek lép fel csak győzzük őket nézni, milyen bátrak és ügyesek. A megrendezés segítése és az ajándékok megvásárlásának támogatása szintén több éves hagyomány.

 

 

sportszerek.jpg

Mint tudjuk a sportszer fogyóeszköz. Eltörik, kipukkan, háztetőn landol, így minden évben igyekszik a felajánlott összegekből az Alapítvány a hiányosságok pótlásában.

 

 

 

 projektor.jpg

A projektor ma már elengedhetetlen kelléke a felsőbb osztályokban való tanításnak, így egyre több tanteremben biztosítva van. Az Alapítvány a szülők által adott adományt erre is fel tudja használni.

 

   evnyiton_kituzok.jpg

Az Alapítvány ott van az évnyitón is. Apró ajándékokkal segíti az első napon a nebulókat a beilleszkedésben. Az adó 1% jó helyre érkezik.

 

 

 

taborok.jpg

A kirándulásokra, nyári táborok szervezésére is lehet pályázni az osztályoknak az Alapítványunktól. Minden évben sok sok gyermek részesül segítségben, hiszen olcsóbbá válik a program és ez által több gyermeknek lesz lehetősége együtt lenni a többiekkel, kikapcsolódni, nyaralni, miközben anyu és apu dolgozik ... Ezt is a felajánlóknak köszönhetjük!

 

 matyasgala.jpg

Az Alapítvány odafigyel a szülőkre is és megköszöni a támogatásukat.

 

 

 sakkverseny.jpg

Iskolánkban a sakk oktatást sok gyermek választja szakkörnek. Az Alapítvány begyűjtött pénzekből szintén részt vesz a jutalmazásukban.

 

 

papirgyujtes.jpg

A papírgyűjtésnél sem marad el a jutalom, hiszen az osztályok felajánlják a bevételüket, hogy másokat segíthessenek a gyűjtött összeggel.

 

 

 

zrinyiveseny.jpg

A Zrinyi Ilona matematika versenyre vagy más olyan tanulmányi versenyre amely nem Pomázon van megrendezve, de több gyermek is elutazna a tudását felmérni, természetesen számíthatnak az Alapítvány támogatására, amely a felajánlott adományokat erre is fel tudja használni.

 

 

haloween.jpg

Haloween party megrendezésében is szükség van a segítségre hiszen a negyedik osztályosaktól a nyolcadikig szintem mindenki ott van. A gyermekek tanárok félelmetesek, a jelmezek pedig díjat érdemelnek. Jó a sok mosolygó arcot látni.

 

 

A Pomázi Nebulókért Alapítvány köszöni a sok támogatást és az adományokat!

 

Az alapítvány célja a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola javára:

1. Az oktatás anyagi, technikai feltételeinek javítása, műszaki, technikai berendezések beszerzése.

2. Nyelvtanulás, külföldi cserekapcsolatok kiépítése, segítése (tanulók kiutazásához történő hozzájárulás, külföldi tanulók vendéglátogatáshoz támogatás).

3. Tanulmányi és más versenyek, vetélkedők szervezéséhez támogatás, nyertesek díjazása.

4. Iskolai és más kulturális, szabadidős programok támogatása (osztálykirándulás, tanulmányi kirándulások, sportversenyek).

5. Diáksportversenyek, a rendszeres testmozgás ösztönzése, támogatása.

Az alapítvány nyitott minden magyar vagy külföldi természetes és jogi személy számára, akik egyetértenek céljaival, és azok megvalósulását pénzbeli, tárgyi adományokkal vagy bármilyen más módon segíteni kívánják.

Kérjük, támogassa diákjainkat adója 1 %-ával!

BESZÁMOLÓ 2014 évről: file:///Y:/Downloads/EB00019243%20(2).pdf

vagy: http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-kereses

BESZÁMOLÓ 2013 évről: http://matyasiskola.hu/files/NA%20penzugyi%20besz.%202013.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://matyasiskolaszmk.blog.hu/api/trackback/id/tr287916012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása