Szülői Munkaközösség

Szülők segítették...

2015. október 05. - matyas.szmk

Hamarosan tovább bővül a felsorolás, hiszen amit itt olvasol, csak egy kis része annak amiben segítettek nem csak a szülők, hanem a tanárok és a gyerekek is! A mi iskolánkban olyan összefogást mutattunk meg 2016 nyarán, amely reméljük sokaknak lesz jó példa a jövőben!

 

sakktabla.jpg

Udvari sakktábla építése

Az udvaron birtokba vehették a gyerekek a szülők általi támogatásokból épült óriás sakktáblát.Köszönet érte Benkő Albert épületburkoló mesternek, Sági Zsoltnak, Antal Erikának, Kovács Balázsnak, Paár Teréznek, Melecsek Tamásnak, és Szolyka Györgynek, Lugosi Ákosnak, Porczió Krisztiának, Papp Attilának, Schmidt Györgynek, Ácsné Horváth Szilviának, Petrovity Márkónak, Gál B. Anitának,

 

a_jatszoterunk.jpgJátszótér építése

A Szülői Munkaközösség gyűjtés szervezett udvari játszótér elhelyezésére a Pomázi Nebulókért Alapítványon keresztül. A gyűjtés során 1 870 000 Ft értékű játszóteret építenek az iskolaudvarra 2016 szeptemberében.

 

Palacsintasütés gyereknapkor, gyűjtéssel

palacsinta.pngVállalkozó szellemű Anyukák, Nagymamák összefogtak a palacsinta sütésre és az udvari játékok gyűjtésére! Köszönet G. Szabó Évának és Zemlényi Ágnesnek az árusítás kivitelezéséért! Köszönjük a Tanári kar segítségét is! Legnagyobb örömünkre 93 400 Ft gyűlt össze a helyszínen, amelyen belül felajánlás is volt, így a Pomázi Nebulókért Alapítvány részére, az összeget kiegészítve 100 000 Ft-ot tudott befizetni az udvari játékokra a Szülői Munkaközösség!

 

 

keritesfestes.jpgKerítés festése

Ezen a kerítésen sok embernek ott van a kézjegye!

Szülők, Nagyszülők, Tanárok, Gyermekek, Önkéntesek segítettek!

Büszkék is vagyunk rá, hiszen több mint 60-an vettek részt a festésében és nagyon szép lett!

 

 

 

fatusko.jpgNyárfa és egyéb kiszáradt fák kivágása


Az udvar közepén hatalmas nyárfa állt, amelynek a közepe korhadt volt. A kivágását Ádány Lajos végezte el a tuskó eltávolítását pedig Juhász Gábor. A Mátyás király utca felől és a Petőfi Sándor utca felől a kiszáradt fák is eltávolításra kerültek. Köszönet a segítőknek!

 

slakos_palya_gyomment.jpg

Salakos futópálya gyommentesítése

A futópályát több éve gyom szűkítette le. Az új salak elhelyezése előtt sokan segítettek a mentesítésben: Patai Orsolya,  Gillich Péterné, Patai Imréné Pirike, Mezőné Erzsike, Fótos Zsanett, Anita B. Gál, Lugosi Ákos, Ácsné Horváth Szilvia, Máté Hoffmann és családja, Szentesi Judit, Schmidt György, Császár Gergő, Petrovity Márkó, Inczédyné Anikó, Gertner Margit

Kondipark készítésekondi.jpg


Molnár-Bruder Géza igazgató úr Papp Attilával egy kültéri kondipark elemeit hegesztették össze, de később több szülő és gyermek segített a helyér rakni beszintezni, lefesteni.

 

biciklitartolo.jpgBiciklitároló áttelepítése, festése, gallyazás

Molnár-Bruder Géza igazgató úr és lelkes segítői a tantermek alatti biciklitárolót leszedték és lefestették. A tároló új helyének a kialakítása is elkezdődött. Az udvari tanterem helyét megtisztították, és a veszélyes gallyakat eltávolították. Kö
szönjük a munkájukat! (Gillich Péterné
,  B. Gál Anita, Papp Attila 
fagalyazas.jpgszülő, Hrabina György,
 Molnár-Bruder Géza)gumipalya.jpgGumitégla felszedése a sportpályáról

A sportudvar megújulásának első lépéseként, a takarékosság jegyében kezdte meg ma Molnár-Bruder Géza igazgató úr a gumitéglák felszedését a pályáról, melyet később az udvari tanterem, valaminta z ugródomb és a kondipark alá szétválogattak. Nagyon köszönjük a segítséget a volt és jelenlegi tanítványainknak, a szülőknek és kollégáknak! Egy kis időre még a SA-CI táborosok is besegítettek csatárláncot alkotva. (Patai Orsolya,Gillich Péterné, Papp Attila, Molnár-Bruder Géza, Gillinger család, Kiss Erika, TAkácsné Oláh Mária, Pásztor Lajos és családja, Máté Hoffmann és testvérei, (Gergő, Marcell), Császár Gergő, Ácsné Horváth Szilvia, Várady apuka, Schmidt György)

Színezd újra az iskoládat program

fenykep0541_masolata.jpgA 2016 évi tavaszi szünetben a gyerekek tanárok szülők együtt újították fel a retro előteret. Az előtérben magányosan álló oszlop is új "burkolatot" kapott, ami a végzősök fája lett. Köszönet érte Ádány Lajosnak.

 

 

 

Katalin bál Tanárok Szülők közös tánca 2015

Magyar népmesék napjára 2015

A magyar népmesék napján szeptember 30-án az iskola alsós gyerekeinek a szülők meséltek. A fellépés meglepetés volt. A szülők beöltöztek, kiosztották a szerepeket és a saját osztályukban elmesélték a kiválasztott történetet. A 4.a osztályban Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi története elevenedett meg a meglepetésvendégeknek köszönhetően. A sok csillogó szempár nagyon figyelt, főleg az ott lévő anyura vagy apura.

lepcso.jpg

Szorzótábla

Iskolánk alsós lépcsője megújult a Mátyás napon! Az szülői munkaközösség támogatásával megvalósulhatott régi álmunk, és szorzótábla került a lépcsőfokokra! A matricák felragasztásában a szakmunkát Dobai Erika végezte, a keze alá dolgozott Pivarcsek Andrea és Gillich Éva tanárnéni. Annyira ügyesen és gyorsan dolgoztak, hogy a váltásra már nem is volt szükség. Nagyon köszönjük ezt a gyönyörű munkát és a felajánlásokat is a segítségre!

 ping_pong.JPGPing-Pong asztalok

Iskolánk udvarán sajnos kevés játék van ezért a szülők egy kisebb csoportja két időjárásálló ping-pong asztalt alkotott. Egy alacsonyabbat a kicsiknek és egy magasabbat a nagyobbaknak. A műkőből öntött asztalon peunza versenyeket is rendeznek a gyerekek, de homoksütisütésre is használják a kisebbek.

matyas_gala.jpg

 

 Mátyás Gála 2015

Inczédyné Számedli Anikó, Gillinger Lászlóné osztályának szülőcsoportja mára már hagyományt teremtett azzal, hogy, a Mátyás Gálán a gyerekek és a tanárok mellett, fellépnek a szülőket képviselve, mosolyt varázsolva a közönség arcára. Köszönjük nekik!

 

 zoldit.jpgCsaládi nap – Zöldítés 2014 ősz

2014 őszén a Cetelem bank egy olyan pályázatot írt ki, amely megnyeréséhez minden szülőre szükség volt. Összefogtunk, a honlapon szavaztunk és szavaztunk, míg végül 500 000 Ft-ot nyert az iskola. A megvásárolt több száz bokor csemetét egy Családi nap keretében ültettük el. Olyan sokan voltunk az udvaron, hogy minden bokorban volt valaki. 

kishaz.JPG

 

Kis faház áthelyezése

Sokáig az iskolánk előkertjét díszítette a kis faház, amelyet a szülők áthelyeztek az udvari "játszótérre", így funkciót is kapott végre a gyerekek örömére.

 

  andrasnap.jpg
András napi vásár

Minden év novemberében nagy izgalommal készítik saját kezűleg a gyerekek a karácsonyi ajándékokat és mi szülők is beizzítjuk a sütőt. A hangulat nem marad el és senki nem megy haza süti nélkül, miközben az osztálypénz is gyarapodik, a szülők és a gyerekek együtt árulják a portékát, vagy alkudoznak rá. Ilyenkor a tornateremben és az iskola folyosóin a vidám mozgóárusok is feltűnnek.

 

 Iskolai virágok

Az iskola zöldítése nem áll meg az udvaron. Minden év szeptemberében új virágokat költöztetünk a tantermeinkbe, ezzel elősegítve a barátságosabb környezet kialakítását. A gyerekek felváltva gondozzák locsolják őket.

5c.jpgTantermek festése, burkolása

Minden évben a szeptemberi iskolakezdés előtt, ha a tanterem felújításra szorul a szülők és a tanárok összefognak és lefestik a falakat, ha kell leburkolják a lábazatot, vagy elhelyezik a pvc padlót, lefestik a szekrényeket. Az anyagköltségben az Önkormányzat is segít, a munkaerőt a szülők és a tanárok adják, így a gyermekek tiszta környezetben kezdhetik a tanévet. 2015 szeptemberében az 5.c osztályba járó gyerekek a szülőktől új lambériát, hangulatos falfestést kaptak, de hamarosan lerakják a padlóburkolást is melyet az Önkormányzat vásárolt meg. Együtt könnyebb!

Eszközök beszerzése

Minden osztály közössége maga díszíti a termet. A függönyöket szülők varrják, a falakat képekkel díszítik, falióra, szekrényke, de még számítógép is felajánlásra kerül.

papairgyujts.jpg

Papírgyűjtés ősszel és tavasszal

Minden évben gyűjtjük, tároljuk, hogy aztán elhozzuk és megmérettessen. Apukák anyukák fordulnak az autókkal és a sok papír és a gyerekmosoly egyre több. Nemcsak izgalmas dolog tenni valamit a környezetért, és bővül az osztálypénz, de jó érzés az is, ha a mi osztályunk nyeri meg a papírgyűjtési versenyt.

  

katalin_bal.jpg

 KATALIN Bál 2013-ban

A Pomázi Mátyás Király Általános Iskola szülői Munkaközössége minden évben bált rendez, hogy miközben jól érezzük magunkat együtt, az ott összegyűjtött támogatásból az közösség, a  céljait is meg tudja valósítani. 2013-ban 240 000 Ft támogatást kaptunk a felajánlóktól. Mindenkinek köszönjük!

 

 

varosnap.jpg2014 Városnap

2014 évben a Városnapon az Iskolát a 4. c szülői közössége és tanulói képviselték. A hagyományos főzés mellett meghirdették a "JÁTÉKOT EGY RAJZÉRT!" akciót, mely  szerint,  aki szép képet készít az általuk adott használaton kívüli CD-re, az választhat egy játékot. Gyönyörű munkák készültek, a gyermekek imádták, és a kilátogató felnőttektől is sok elismerést kaptak. Az elkészült alkotások később az iskola karácsonyfáját díszítették. A főzőversenyen a "Mátyás király lecsója" II. helyért járó díjat kapott. A sátruk körül folyamatosan voltak, és mindenki mosolyra fakadt a sok jókedvű ember láttán.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://matyasiskolaszmk.blog.hu/api/trackback/id/tr517895472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.