Szülői Munkaközösség

Szülői Munkaközösség

Pomázi Mátyás Király Általános Iskola Szülői Munkaközössége

2015. október 04. - matyas.szmk

Elérhetőségei és döntései (lap alján)

2013 Pomáz, Mátyás király utca 2.

facebook oldal: https://www.facebook.com/MatyasKiralyAltalanosIskolaSzmk

Email: szmkpomaz@gmail.com vagy
matyas.szmk@indamail.hu

Elnök: Gulyás-Sudár Tímea

helyettesei: Gerencsér-Szegezdi Gabriella

                    Schmidt Ildikó

 

 A Szülői Munkaközösség 2018.09.27. -én hozott határozatai:

1/2018 (IX.27.) SZMK határozat: A választmány Zemlényi Ágnes elnöknek a szülők 2017/2018 évre vonatkozó munkaközösségi munkájáról szóló és pénzügyi éves beszámolóját elfogadta.

2/2018 (IX.27.) SZMK határozat:  Vicsi László a polgármesteri keretéből  550 000 Ft támogatás ajánlott fel az iskolai udvar csapadékvíz elvezetésének megoldására, melyhez  a szülői munkaközösség további 200 000 Ft kiegészítést szavazott meg.

3/2018 (IX.27.) SZMK határozat: A közösség új Mátyás pólót készíttet, melynek ára egységesen 1500 Ft lesz. A megrendelések összegyűjtésében kérik az iskola titkárságának segítségét.A közösség egyhangúan javasolja a mátyás póló egyenpólóként való viselését is oly módon, hogy az iskola vezetőségének végső döntésére bízza, hogy határozza meg, hogy azt mely alkalmakra vegyék fel a diákok. (tornaóra, családi nap, Pomáz napja, sportversenyek más iskolákkal szemben stb.)

3/2018 (IX.27.) SZMK határozat: A közösség úgy határozott, hogy az iskola támogatása céljából 2018.11.24-án Katalin Bált szervez.

4/2018 (IX.27.) SZMK határozat: A közösség egyhangú szavazással elnöknek Gulyás-Sudár Tímeát, (1/b) helyetteseinek pedig Gerencsér-Szegezdi Gabriellát (1/b), valamint Schmidt Ildikót (5/b) választották meg.

5/2018 (IX.27.) SZMK határozat: A közösség felvetette, hogy átalakul egyesületté.  Amennyiben az új vezetők a konkrét jogi feltételeket áttekintették,  külön közgyűlésen szükséges erről a végső döntést meghozni.  Amennyiben az egyesület megvalósul a javasolt név: Pomázi Mátyás Iskola Szülői Közösségének Egyesülete rövidítve POMISZKE.

 A Szülői Munkaközösség 2015.10.13. -én hozott határozatai:

1/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

A választmány Sosity Anica elnöknek a szülők 2014/2015 évre vonatkozó munkaközösségi munkájáról szóló éves beszámolóját elfogadta.

2/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

SZMSZ 4.2.1. ponton belül: A “A választmányba az osztály szülői közösségek saját döntésük alapján 2 képviselőt delegálnak.” helyett az alábbi mondat kerül: “A választmányba az osztály szülői közösségek saját döntésük alapján minimum 1 képviselőt delegálnak.” A módosítás egyhangúan elfogadásra került.

Minden szülőt értesíteni kell és osztályonként minimum 1 képviselőt kell delegálni a választmányi ülésbe. (De lehet többet is!)

3/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

Marad a felelőse az szmkpomaz@gmail.com rendszer kezelésének Sós Zsolt szülő. Az szülői munkaközösségi ülések nyitottak, de csak a választmányi tagok bírnak szavazattal. Az ülésre meg kell hívni az iskola igazgatóját, vagy delegáltját, a Diák Önkormányzat (DÖNK) és az iskola alapítványának (Nebulókért Alapítvány) képviselőjét. A meghívót Beregszászi Katalin támogató tanárnak kell eljuttatni, aki továbbítja a DÖNK-nek és az alapítványnak is.  

4/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

SZMSZ 5.8. pontjában : „A választmány akkor határozatképes, ha legalább a szülői közösségek által megválasztott képviselők 50 % +1 fő szülő szavazásra jogosult jelen van.” helyett a következő mondat szerepeljen: A választmány akkor határozatképes, ha legalább a szülői közösségek által megválasztott képviselők 30 % +1 fő szülő szavazásra jogosult jelen van. A módosítás egyhangúan elfogadásra került.

5/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

SZMSZ 5.10. pontjában: ”A választmányt az elnök vezeti. Az iskolai szülői munkaközösség elnökét a választmány választja négy évre.” helyett a következő mondat szerepeljen: ”A választmányt az elnök vezeti. Az iskolai szülői munkaközösség elnökét a választmány választja egy évre.” A módosítás 1 nem szavazattal elfogadásra került.

6/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

SZMSZ 5.11 pontja: „A szülői munkaközösséget az elnök képviseli. A választmány egyes ügyekben mást is megbízhat a szülői munkaközösség képviseletével.” helyett a következő mondat szerepeljen: „A szülői munkaközösséget az elnök, vagy távollétében a helyettese vagy helyettesei , hivatalos ügyekben a helyettessel (helyettesekkel) együtt képviseli(k). A választmány egyes ügyekben mást is megbízhat a szülői munkaközösség képviseletével. Pénzügyekről dönteni csak az SZMK választmányának, határozattal van joga. A döntés születhet egy kör E-mailen keresztül is, amennyiben a tagok (21 fő kötelező) 30 %-a + 1 fő, igennel szavaz elektronikusan.”

A módosítás egyhangúan elfogadásra került.

7/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

A Pomázi Mátyás Király Általános Iskola Szülői Munkaközössége a 2015-16-os tanévre szavazati többséggel elnöknek Zemlényi Tibor Róbertné Ágnest, elnökhelyettesnek, Hámornyikné Csemeczki Zitát választotta meg.

8/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

Két héten belül össze kell hívni a következő szülői munkaközösségi ülést, aminek a fő témája a Katalin bál. A választmány egyhangúan elfogadta.

9/2015 (X.13.) SZMK Határozat:

A Pomázi Mátyás Király Általános Iskola Szülői Munkaközössége állásfoglalást kér a Nebulókért Alapítványtól (továbbiakban: Alapítvány) arról, hogy milyen változtatásokra van szükség az Alapítvány okirataiban ahhoz, hogy a közösség pénzét az Alapítvány kezelje. A Katalin bál bevételének az alapítvány számlájára történő befizetés esetén, van-e arra lehetőség, hogy ezt az összeg rövid időn belül felhasználásra kerülhessen több kisebb olyan a szülői munkaközösség által meghatározott dolgokra, ami nem lett előre pontosan meghatározni, mint például szendvicskészítés egy versenyre.

 

Pomázi Mátyás Király Általános Iskola Szülői Munkaközösségi korábbi  üléseinek ÖSSZEFOGLALÓ BESZÁMOLÓJA a Mátyás király utca 2. szám alatt 2015. február 11, március 11, április 15 és május 5-én.

2015 év első felében a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola több ülést is tartott, melyről feljegyzések készültek. Sajnos a rossz kommunikációs technikák miatt mivel a Szülői Munkaközösségi tagok nagyobb része nem lett ezen ülések megtartásáról, valamint a napirendi pontokról kiértesítve, ezért nem tekinthetőek határozatképesnek az ott hozott döntések.

Tekintettel azonban arra, hogy az ott elhangzottakról mindenképpen tájékoztatni szükséges a szülőket és sok jó ötlet és terv is elhangzott ezeken az üléseken, amelyek megvalósításra vártak, ezért a döntéseket röviden összefoglaljuk és teljes egészében mellékeljük is a feljegyzéseket. A 2015 októberében írt megjegyzéseket dőlt betűvel külön bekezdésben hozzuk.

Készítette 2015. október 28-án Ladányiné Mikola Tímea feljegyzései alapján: Zemlényi Tibor Róbertné és Hámornyikné Csemeczki Zita

 

 2015. február 11-ei ülés Jelenlévők száma: 5 plusz 1 fő

1/2015 (II.11) Határozat: A jelenlévők egyhangúan megszavazták az alábbi Szülői Munkaközösségi tagokat a felsorolt funkciókra:elnök: Krunityné Sosity Anica, elnökhelyettesek: Zemlényi Tibor Róbertné és Kapornai Györgyné, faliújság felelős: G. Szabó Istvánné, facebook oldal és Email címek kezelése: Sós Zsolt, jegyzőkönyvvezető: Ladányiné Mikola Tímea

Megjegyzés: A fenti határozat a szervezeti és működési szabályzat több pontjával ellentétesen került meghozatalara ezért nem volt jogszerű.

2/2015 (II.11) Határozat: A Szülői Munkaközösség levelet nyújt be az Önkormányzathoz, amelyben kérvényezi, hogy a közmunka keretén belül osszanak be embereket portásnak, amennyiben más keretből ezt a pozíciót nem lehet betölteni. Sós Zsolt utánajár, hogy hivatalos kérvénynek mit kell tartalmaznia. Amint megírtja a közösség a levelet, Zemlényi Tibor Rónbertné időpontot kér a Polgármester Úrhoz, hogy a közösség képviselője személyesen nyújthassa be a kérelmet és tájékozódhasson a lehetőségekről. A cél minél előbb portása legyen az iskolának. Felelős: Zemlényi Tibor Rónbertné

Megjegyzés: Az elképzelés nem valósult meg ebben a formában, mivel Pomáz Város Önkormányzata ilyen jellegű (a munkakörnek megfelelő és megbízható) humán erőforrással nem rendelkezik, a meglévő állományának bővítésére pedig nincs lehetősége. 2015. október 28-én azonban a Molnár-Brunder Géza igazgató kérése alapján kivitelezésre került egy videós kaputelefon rendszer Pomáz Város Önkormányzata által, így megszűnik az iskolába az ellenőrizetlen belépés.

 

Tájékoztatás futó projektekről:

  1. Táblafelújítás: Zemlényi Tibor Rónbertné felvette a kapcsolatot táblás cégekkel és egy filces táblát sikerült kedvezményes áron szerezni a 8.a osztályba.
  2. Peonza pálya: Az iskola udvarra tervezték az elhelyezését. Az alapja raklap, PVCvel borítva. A raklapok szállítását kellett volna megoldani és pálya engedélyeztetésének kérdését kideríteni.

Megjegyzés: Sajnos nem valósult meg. Az engedélyezés kérdése valamilyen okból már nem jutott el az önkormányzathoz, mint tulajdonoshoz sem. A raklapok szállítása sem lett megoldva. Javasoljuk újra megvizsgálni a megvalósítás kérdését.

  1. Udvari beton ping-pong asztalra pingpongháló elhelyezése, valamint alatta burkolás, sármentesítés.

Megjegyzés: Sajnos nem valósult meg, de javasoljuk továbbvinni.

  1. Kerítésfestés: A munkának olyan középiskolások által való elvégzését vizsgálta a közösség akik kötelező szociális munkát kell hogy végezzenek.

Megjegyzés: Nem valósult meg, de időközben a kerítésekre való festéket az utcafront felé Pomáz Város Önkormányzata megvásárolta illetve a pedagógusok tavaszra tervezik az egész kert körüli kerítés szivárvány színűre való festését, amihez majd segítséget kérnek.

  1. Falfestés: A nagy udvari falfelület festését művészek által való megtervezésére majd szülők gyerekek együtt való elkészítésére tájékozódott a közösség.

Megjegyzés: Az iskola szigetelése nem megfelelő, ezért sikeres pályázat esetén az Önkormányzat a falakat leszigeteli valamint ablakokat cserél. Ennek tudatában a falfestés tervét későbbre kell halasztani.

3/2015 (II.11) Határozat: A Szülői Munkaközösség 50 000Ft-al hozzájárul az év végi jutalomkönyvek kiosztásához.

Működési kérdések:

  1. Projekt felelősöket kell választani, akinek az a feladata hogy végigvigye a folyamatot, összefogja és koordinálja a tevékenykedőket, informálja a közösséget, projektüléseket hozzon össze ha szükséges az ülések között.

Megjegyzés: a fenti megállapítást továbbra is javasoljuk alkalmazni.

  1. Az iskola honlapján lévő SZMK oldal elavult, naprakészen frissíteni kell. A felelős személyek írjanak egy egy kis összefoglalót rá. Fényképekkel illusztrálva és köszönetet mondva a részvevőknek.

Megjegyzés: A frissítés nem valósult meg csak 2015 októberében.

  1. Kommunikáció: Frissíteni kell a címlistákat, mert nem mindenki kapja meg a meghívókat. Az információk nem jutnak el az érintettekhez. Terjeszteni kell, hogy az üléseken bármelyik szülő részt vehet.

Megjegyzés: A teljes körű frissítés nem valósult meg, csak 2015 októberében.

  1. Információ áramlás az Iskola, az Alapítvány és az SZMK között. Több az Önkormányzat által a szülők kérésére vásárolt festék megmaradt, melyet információhiány miatt nem használtak fel. Összehangolásra van szükség, hogy az Iskola mit kér az önkormányzattól, vagy az Alapítványtól.

Megjegyzés: A teljes körű kommunikáció nem valósult meg, csak 2015 októberében.

  1. Írásbeliség: minden kérést írásban kell benyújtani az Iskola vagy az Önkormányzat felé így lehetőség van a válasz 30 napon belüli számonkérésére és a pontos tájékoztatásra az indoklást illetően, amennyiben elutasításra került.

Megjegyzés: a fenti megállapítást továbbra is javasoljuk alkalmazni.

  1. Pénzügyi döntések: szavazással lehet dönteni róla. Lehet körlevélben is nem csak ülésen. Ki kell írni az információt és a tagoknak vissza kell jelezni.

Megjegyzés: a fenti megállapítást továbbra is javasoljuk alkalmazni.

  1. Menzán kívüli étkezés: A szülői munkaközösség tájékoztatni szeretné a többi szülőt,hogy a menzán kívüli ételt a gyermek nem fogyaszthatja el, nem melegítheti viheti be az ebédlőbe, csak az osztályteremben és ott is csak felügyelet mellett eheti behozott ételt.

Megjegyzés: a fenti tájékoztatás elmaradt. A szabályozást felülvizsgálni szükséges és aszerint adni pontos tájékoztatót.

 

2015. március 11-ei ülés. Jelenlévők száma: 11 fő

Az ülésen a 2015 április 24-ei Mátyás Bál szervezési kérdéseiről volt szó, ahol a szervezéssel kapcsolatos munkákat osztották fel a részvevők.

 

2015. április 15-ei ülés. Jelenlévők száma: 10 fő

1/2015 (IV.15) Határozat: Az iskola igazgatói pályázati anyagokat a honlapról lehet letölteni. A tagokat felkéri a Szülői Munkaközösség, hogy április 23-áig küldjék meg Krunityné Sosity Anica részére e-mailben, hogy a pályázók indulását támogatni tudják-e vagy nem. A közösség nevében az elnök írja meg a véleményezést az E-mail visszajelzések alapján.

Megjegyzés: A véleményezésre való kérés, illetve az abban az elnök által megküldött tájékoztatás nem jutott el a tagokhoz.

2/2015 (IV.15) Határozat: A Szülői Munkaközösség megkéri a tagokat hogy mérjék fel az osztályukban, hogy mi a vélemény az étel minőségéről. A szülők győződjenek meg arról, hogy milyen az étel minősége. Be lehet menni próbakóstolásra az ebédlőbe. A visszajelzéseket április 29-ig az szmkpomaz@gmail.comra kérjük.

Megjegyzés: A tagok nem lettek tájékoztatva, a véleményezés információ hiány miatt nem történt meg.

3/2015 (IV.15) Határozat: A Szülői Munkaközösség megköszöni és elfogadja Koncz Szilvia képviselő és szülő felajánlását a tombola fődíjának finanszírozására, amely két személyre szóló két éjszakás wellness hétvége 25000Ft értékben.

Az ülésen a továbbiakban a 2015. április 24-ei Mátyás Bál szervezési kérdéseiről volt szó, ahol a szervezéssel kapcsolatos munkákat osztották fel a részvevők.

 

2015. május 5-ei ülés. Jelenlévők száma: 6 fő

Az ülésen elsősorban a 2015. április 24-ei Mátyás Bál értékelésére és a beszámolók elfogadására került sor.

Egyéb kérdések:

  1. Az étkezésről nem érkezett vélemény, panasz, a szülők érdektelenek voltak, nem volt visszajelzés.

Megjegyzés: Véleményem szerint azért, mert csak kevesekhez jutott el a kérés.

  1. Javaslat merült fel, hogy válasszanak egy külön pénzügyi felelőst, aki a közösség pénzügyeiről tájékoztatja a többieket.

Megjegyzés: nincs tudomásunk a tényleges megválasztásról.

  1. Pedagógus napi megemlékezésre június 1 és 5 között kerül sor, melyre gyerekek jelentkezését műsorra várták, továbbá egy nagyobb ajándék átadását tervezték. Felvetődött hogy a tanári szobában a mosdó körüli részt kellene rendbe tenni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://matyasiskolaszmk.blog.hu/api/trackback/id/tr1007891596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása